Sidor

torsdag 22 mars 2018

Kläppenskolan vidare efter första utslagningsmatchen i YesToChess

Kläppenskolan åk 5 (lag Kläppen SK) bestående av ett lag med bas av SS Luleå ungdomar har gått vidare i tävlingen Yes to chess, där de har kvalificerat sig för finalspel efter vinst i sin grupp i gruppspelet.

De gick även vidare efter första utslagsronden efter vinst i samtliga partier mot Brearedskolan,Halmstad.

Matcherna spelas online och kan följas live. Vinnande laget går vidare till finalen i London där man får möta representanter från ett antal andra europeiska länder.

Se partierna från utslagsronden här.

Distriktsfinal i schack 4:an

Tisdagen den 20/3 spelades distriktsfinalen i schack 4:an i Luleå Energi Arena. Trots 2 sena avhopp så lockade evenemanget 18 st klasser från länet och ca: 350 st deltagande skolungdomar.



Tävligen var som alltid en spännande och tät kamp där topp trion som kvalificerade sig för riksfinalen var följande lag:

1. Boskataskolan
2. Furuparkskolan 4A
3. Alviksskolan

Vi håller tummarna att skolorna nu får bra ned sponsorer och lyckas samla ihop pengar för att delta i riksfinalen som spelas den 2/6 i Västerås.

Norrbottniskt deltagande vid Snabbschacks SM för Knattar och Miniorer

Den 10 mars spelades snabbschacks SM för knattar och minorer i Stockholm. Norrbotten hade 3 st deltagande spelare genom Jacob Harlin i miniorklassen, samt Elias Näckholm och Edward Harlin i knatteklassen.



Tävlingen lockade hela 83 st deltagare i miniorklassen och 93 deltagare i knatteklassen. Resultatlistan var otroligt jämn efter 8 ronders spel där det tom var så i miniorklassen att topp 5 hade samma poäng och det lottades efter övriga särskiljningar var samma för 2:an och 3:an. Dessvärre drog Norrlands bäste junior Adrian Söderström nitlotten och blev lottat till 3:a i minorklassen.

Våra duktiga juniorer hade tyvärr inte det rätta flytet i avgörande skeden och placerade sig enligt nedan:

Miniorer:

Jacob Harlin, 23:a, med 18 av 24p

Knattar:

Edward Harlin, 23:a, med 18 av 24 p
Elias Näckholm, 53:a, med 16 av 24p

Se hela resultatlistorna här.