Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


onsdag 12 oktober 2016

Fina resultat av Norrbotten vid Skol-SM i LindesbergDen 7-9 oktober spelades Skol-SM i schack i Lindesberg utanför Örebro. Det var ett av de mer välordnade Skol-SM som genomförts och arrangörerna gjorde ett fantastiskt arbete för de 381st deltagarna som kämpade väl. 

Från Norrbotten deltog 6 st ungdomar som kämpade och gjorde fina prestationer. Extra kul var att Norrbotten på första gången på många år fick individuella topp 10 resultat genom Edward Harlin:s 10:e placering i Klass I (5-8 år) och Viggo Bäckström:s 7:e placering i  Klass D (13 år). 

Övriga resultat var: 


Kläppenskolan, Södra Sunderbyn placerade sig väl genom de 4 st av Norrbottens deltagare som representerade skolan, på en fin 17:e plats bland samtliga skolor i Sverige i den samlade poängjakten!
Läs mer om Skol-SM här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar