Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


tisdag 28 mars 2017

386 deltagare i distriktsfinalen i schack4an i Norrbotten 2017


Schack4an i Norrbotten lockade hela 386 st deltagare i år!Det är roligt att se det stora intresset av schack bland ungdomar i Norrbotten, som bådar gott för framtiden gällande schack i Norrbotten.

Efter en del arrangörsutmaningar i form av oanmälda klasser eller ofullständiga klasslistor så genomfördes tävlingen på ett bra sätt i Luleå Energi Arena.

Segrande i distriktsfinalen blev Ormbergsskolan 4a.

Övriga skolor som också kvalificerade sig till riksfinalen i Västerås den 3 juni var:

Kläppenskolan, Södra Sunderbyn
Mandaskolan
Nya läroverket 4a, Bergviken

För hela resultatlistan se här.

Detta innebär att dessa kvalificerade skolor nu får samla pengar och leta sponsorer. Bl.a. har detta uppmärksammats i media genom Kläppenskolans insamling enligt nedan:http://www.nsd.se/nyheter/samlar-in-pengar-for-schackresa-nm4495011.aspx

https://www.facebook.com/search/top/?q=norrbottens%20schackf%C3%B6rbund

Intresserade sponsorer till Kläppenskolan se nedan:

Privata bidrag kan ges genom att Swisha på telefonnummer 070 - 56 84 782 (Linda Forsberg) och med märkning ”schack”.

Är man intresserad av att stötta på något annat sätt kan man ta kontakt via e-postadress: schackfyran.klappenskolan@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar