Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


söndag 10 juni 2018

Sunderbyskolan, åk 5, vinnare av nationella onlinetävlingen Yes2Chess


Kläppens Schackklubb från Sunderbyskolan i Luleå tog hem årets upplaga av nationella internettävlingen Yes2Chess för femteklassare. I finalen var det tufft motstånd i egenskap av Vallatorpsskolan 2006 från Täby, Bronsvingade duvorna från Ekbergaskolan i Västerås och 5-stjärnigt som hör hemma på Kristianstads Montessoriskola. 
I det direkt avgörande mötet mot Vallatorpskolan vann norrbottningarna matchen med minsta möjliga marginal 3-2 och tog hem förstapriset 30.000 kr ! Vinsten går till klassen som planerar att använda pengarna för en kommande klassresa i åk 6.

Stommen i laget består av SS Luleås rutinerade juniorer Jacob Harlin, Erik Norman och Isak Ahlbäck-Riihinen. Övriga medlemmar i laget var Ture Lindström och Lidun Bernhardson och Wilma Uusitalo, samt lagledaren Liselotte Åkerman.
Under vårterminen har 442 lag deltagit i tävlingen, som har engagerat närmare 3.000 femteklassare. Det är dock inte färdigspelat på nätet ännu. 
För partier och resultat se: Resultat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar