Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


onsdag 19 september 2018

Nu drar Länsserien säsongen 2018/2019 igång

Nu är det dags för årets Länsserie i Norrbotten för säsongen 2018/2019. I år deltar precis som ifjol 4 st lag, dock faller 2 lag bort och 2 nya lag tillkommer.

Våra finska vänner från Kemi TS har svårt att få ihop lag och gör i år gemensam sak med Schack 64, samt att SS Luleå som var vinnare för 2 år sedan gör återinträde. Vidare faller fjolårsvinnaren, Smarta Boden SS, bort då verksamheten tyvärr går i "träda" efter att man efter övergången för flera tränare och spelare till SS Luleås nya juniorverksamhet tyvärr inte lyckats ersätta dessa och att även ytterligare bortfall skett på spelar och tränarsidan.

Vi håller tummarna för att Boden SK fortsatt fångar upp duktiga schackungdomar i Boden och kanske får nytillskott i sina kommande Länsserielag.

Extra roligt är dock att vi har en nykomling genom Älvsbyn, som under sommaren anslutit sin verksamhet till SSF. Skall blir riktigt roligt att lära känna alla nya schackintresserade kollegor från Älvsbyn framöver!

Tävlingen är ELO-registrerad och ni kommer kunna se löpande resultat från Länsserien på ChessResults, samt läsa mer om spelschemat och övrig information om serien här.

Må bästa lag vinna och hoppas vi får se massor av "schackgodis" under kommande matcher i serien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar