Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


onsdag 15 maj 2019

Norrbottens schack4anmästare...

Den 5/5 spelades på Ebeneser i Luleå en tävling för att kora 2019 års individuella schack4anmästare. Till tävlingen har de spelare som hade bäst individuella poäng i årets schack4antävling som spelades tidigare i vår som en lagtävling för skolklasser.

Till start kom 15 st ungdomar från Norrbottens olika skolor som sedan spelade en 8 ronders snabbschackstävling där det krävdes ett resultat på 75% av poängen för att kvalificera sig till riksfinalen för schack4anmästaren som spelas under SM-veckan i Eskilstuna i sommar.

Det var de 2 st SS Luleå klubbspelarna och klasskamraterna Edward Harlin och Emil Ahlbäck-Riihinen från Sunderbyskolan som drog det längsta strået, strax före Haorui Wen från Furuparkskolan (som också var det lag som tidigare vann och tog sig vidare till riksfinalen i lagtävlingen schack 4an tillsammans med Mandaskolan). På 4:e plats placerade sig sedan tätt efter denna trio Viola Krutrök.

Därmed kvalificerade sig följande trio till riksfinalen i schack4anmästaren:

1. Edward Harlin, Sunderbyskolan, 24/24p
2. Emil Ahlbäck-Riihinen, Sunderbyskolan, 22p
3. Haorui Wen, Furuparkskolan, 20p
4. Viola Krutrök, Avanskolan, 18p 



Läs mer om riksfinalen för schack4anmästaren här: https://schack.se/schackfyranmastaren/

För komplett resultatlista från den individuella schack4anmästarentävlingen i Norrbotten 2019 se här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar