Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


måndag 24 februari 2020

Resultat från deltävling 3 i Norrlands Junior Grand Prix

Den 22/2 spelades deltävling 3 (av totala 4 deltävlingar) i Örnsköldsvik.

Det var en tävling som lockade totalt 26 st knattar och juniorer. Tävlingen var välarrangerad och toppborden filmades. Se filmen på SK Örnens youtubekanal här.



I juniorklassen möttes förhandsfavoriterna Adrian Söderström, Fagervik SK och Jacob Harlin, SS Luleå redan i första ronden,  där suveräne fagervikspelaren inledde med en viktig seger och inledning på sitt staketbyggande med 6 raka segrar i tävlingen! I denna deltävling var det ingen som riktigt var nära att ta poäng av Adrian som nyligen gått upp över 2200 i ranking och som kom med både GM skalper och seger nyligen i Dala Open i konkurrens med riktigt hårt seniormotstånd.



Parallellt med dessa gjorde även Edward Harlin, SS Luleå en fin tävling där han inför sista ronden låg 2:a efter att endast ha släppt en poäng till Adrian. I sista ronden blev det dock ett derby mellan storebror Jacob, som denna gång visade att äldst är starkast!.

Övriga Luleåspelare visade också fint spel, dock hade man denna gång inte det riktiga flytet som krävs för toppplaceringarna, då bl.a. både Isak Ahlbäck-Riihinen och Martin Erickson lyckades ställa sina motståndare patt när de skulle sätta motståndaren matt med sin dam!

Extra imponerande var att Martin Erickson som fick feber efter 3 ronder slutförde tävlingen och dessutom visade fint spel trots att han inte var helt kurant!

Topptrion för juniorer såg ut enligt följande:

1:a Adrian Söderström, Fagervik SK,  18p av 18
2:a Jacob Harlin, SS Luleå. 16p
3:a Alfred Hansson, SK Rockaden Umeå. 16p

Övriga Norrbottenspelare placerade sig enligt:

4:a Edward Harlin
9:a Isak Ahlbäck-Riihinen
10:a Erik Norman
13:e Martin Erickson

Se hela resultatlistan för juniorer här:



I knatteklassen var det förhandsfavoriten Dima Anikin, Sundsvall SS som tog hem segern efter en oväntat tufft motstånd. Bl.a. gjorde Simun Kapcevic, SK Örnen en fin insats och var bara en poäng efter Dima. Där bakom var det också mycket tätt där 3:e platsen togs hem av Oskar Håkansson, SK Örnen som endast var 2 kvalitetpoäng i särsklijning före löubbkompisen Martin Gustavsson som blev 4:a.

Topptrion för knattar såg ut enligt följande:

1:a Dima Anikin, Sundsvall SS, 14p av 18
2:a Simun Kapcevic, SK Örnen, 13p
3:a Oskar Håkansson, SK Örnen, 12p

Tyvärr var det denna gång ingen Norrbottning till start i knatteklassen.

Se hela resultatlistan för knattar här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar