Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


fredag 6 november 2020

SS Luleås juniorer anordnar klubbtävlingar online på Lichess.org

Den 30/10 spelade SS Luleås juniorer den första tävlingen som klubben arrangerat på Internet. Tävlingen spelades på siten lichess.org, som är en av många bra kostnadsfria siter om man vill spela schack på Internet.



Tävlingen var en snabbschackstävling med betänketiden 10 min/spelare och den lockade totalt 11 st deltagare.

Topp 3 placeringarna togs av juniorer från den äldre träningsgruppen, men därefter knep unge Yian Cai en fin 4:e plats efter en stark avslutning med 3 vinster i slutet i jämna matcher mot träningskollegor från samma träningsgrupp.

Se hela resultatlistan här:

https://lichess.org/swiss/6tn6Tb93

Nästa onlinetävling arrangeras sön den 8/11 kl. 17.00 för ungdomar i Norrbotten. Tävlingen nås via denna länk, dock måste man först registrera sig som medlem på lichess och ansöka om att bli medlem i laget "Norrbottens schackförbund" på Lichess:

https://lichess.org/swiss/MYqb0Drz





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar