Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


lördag 3 december 2022

Stolpe ut för SS Luleås juniorer vid Juniorallsvenska lagspelet i Lund

Norrbotten representerades av SS Luleås juniorlag vid Juniorallsvenskan som spelades i Lund den 26-27/11.

SS Luleå spelade i div 3 och ställde upp med följande lag:

Jacob Harlin
Rasmus Keskitalo (huvudklubb Boden SK)
Edward Harlin
Ilia Chernov




Helgen inleddes med stabil seger med 3.5-0.5 mot SS Manhem II (som sedemera slutade som 2:a i tävlingen).

I rond 2 förlorade laget knappt med 1.5-2.5 efter några avgörande misstag i flera av partierna. 

I rond 3 förlorade laget igen efter att kanske inte helt lagt förlusten i rond2 bakom sig.

Under dag 2 repade man sig och samlade man sig och kunde efter 2 vinster igen kriga om en 3:e plats vid seger i sista matchen mot Team Pelaro, Alingsås. 

Sista ronden blev dock en rysare där Luleå snabbt ryckte till sig en ledning efter vinst av Ilia Chernov på bord 4. Jacob Harlin tvingades ge kvalitet och fick en dålig ställning som snart kollapsade mot starke Arvin Rasti (ELO 2193), därmed 1-1 i matchen. I detta läge erbjöds Edward Harlin remi på bord 3 som vi nobbade då vi behövde vinst i matchen.

Rasmus Keskitalo på bord 1 var i detta läge 2 bönder under men hade öppen linje och angrepp mot motståndarens kung med många pjäser i spel. Detta parti svängde dock och motståndaren fick angrepp på Rasmus som såg avgörande ut. Dock lyckades Rasmus komma ur detta och samtidigt vunnit pjäs mot bönde och kommit till ett intressant D+L slutspel mot D+4 sammanbundna bönder. Detta skall vara förlust, men med spel endast med inkrementtid från båda spelarna och med intensiva schackar och hot från Rasmus D+L så fanns förhoppningen om en remi i partiet och matchvinst. Detta då Edward lyckades vinna partiet på bord 3 som innebar att Luleå då ledde matchen med 2-1. Tyvärr så kunde Rasmus inte hålla emot och förlorade partiet på tid, vilket resulterade i matchresultatet 2-2 och en något neslig 5:e plats för det fint kämpande Luleålaget.

Se resultat här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar