Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


söndag 15 november 2020

Schacksöndag 15/11 online på lichess.org

Söndag 15/11 så spelas 2 st onlineturneringar för våra Norrbottniska schackspelare på lichess.org där det finns möjlighet för våra medlemmar att delta.

Klockan 18.15-19.45 så är det lagmatch division IV för SS Luleå (blandat seniorer och juniorer i klubben deltar) mot andra klubbar i Sverige (bl.a. Täby, 

OBS! För att delta måste du angett ditt riktiga förnamn och efternamn i din profil. Detta gör du genom att klicka på ditt namn uppe till höger och sedan i menyn till vänster välja "Ändra profi". Gå även med i laget SS Luleå enligt tidigare instruktion. Du får även när du klickar delta på turneringssidan välja lag du vill delta för och då skall du såklart välja "SS Luleå"!

Du når turneringssidan här: https://lichess.org/tournament/unPVk7cq

Mer info om lagmatchen och regler finns även här: 

https://schack.se/nyhet/sverige/2020/11/swedish-chess-team-battle-tillbaka-den-15-november/

https://schack.se/nyhet/sverige/2020/03/uppdatering-regler-om-fusk-och-spelarnamn-i-swedish-chess-team-battle/


Vidare är det kl,.16.00-17.30 en juniorlandskamp för alla juniorer med rating över 1400 i rapid på lichess och under 16 år (födda 2004 eller senare). Där spelar ett svenskt lag mot Bulgarien, Spanien, Norge, Makedonien och Turkiet i en landskampsturnering.

Ni kommer till turneringssidan här: lichess.org/tournament/KymBYLEE

OBS! Se till att klicka i att ni deltar i tid innan spelstart, då ni annars riskerar att inte komma med till spel!

Har ni frågor kring hur man kommer igång, så hör av er till Patrick på 070-649 19 00 eller till JackeJH via meddelande på Lichess

Hoppas att så många av er schackentusiaster som  har möjligt att medverka passar på att ta chansen att spela någon av dessa riktigt spännande och bra tävlingar som anordnas online. Och kan ni inte delta själva så kan ni alltid följa de spännande partierna genom att titta på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar