Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


måndag 24 april 2023

Xlent Open 2023 (deltävling 3 i Norrlands Junior Grand Prix) lockade rekorddeltagande

 Vid Xlent Open 2023 som spelades lördagen 22/4 så deltog hela 45 st ungdomar! Tävlingen är även deltävling 3 av totalt 4 i Norrlands Junior Grand Prix 2022/2023



Övriga snabbschackstävlingar har tidigare spelats i Luleå och Umeå. Den stora finalen planeras att spelas den 13/5 i Sundsvall!

Norrlands JGP har 3 tävlingsklasser enligt följande:

Junior/Kadett - födda 2002-2008
Miniorer - födda 2009-2011
Knattar - födda 2012 eller senare

I juniorklassen var startfältet riktigt starkt med bl.a. FM Adrian Söderström från Fagervik som såklart var storfavorit. Adrian visade styrka och gick igenom tävlingen med bara segrar utan att vara illa ute i något parti. Edward Harlin, SS Luleå säkrade en fin 2:a plats genom särskildning före Tobias Hjalmarsson, SK Örnen och Jonathan Åkeborg, Sundsvall SS som båda var på samma poäng.

Se resultat i juniorklassen här.

Miniorklassen, som även var den klass som lockade flest deltagare med hela 20st deltagare, var en jämn fight. Segern i minorklassen gick till Valder Arnesson, SK Rockaden Umeå som kom före klubbkompisen Anton Sandström genom särskiljning.

Se resultaten i miniorklassen här.

I knatteklassen var det Johan Stoltz, Skelleffteå SK som drog längsta strået gemom bättre särskiljning, men på samma poäng som Adam Johansson, Sundsvall SS. 

Se resultaten i knatteklassen här.

Se totala sammanställda resultatlistan för Xlent Open 2023 här.

Preliminära totalställningen efter 3 deltävlingar hittar ni här (notera att särskildningspoängen saknas från deltävling1, så uppdatering kommer inom kort).

Hoppas vi får se lika många ungdomar på den rafflande upplösningen för Norrlands JGP i Sundsvall nu i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar