Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


söndag 26 februari 2017

Deltävling 2 i Norrlands junior grand prix 2016/2017 i Luleå


Deltävling 2 i Luleå för Norrlands junior grand prix blev en toppenfin tillställning i fina Kulturens Hus bibliotek i Luleå med hela 32 st knattar och juniorer från Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Boden och Luleå.Det var en jämn och spännande tillställning där resultaten fastställdes först i slutet av sista ronden där Adrian Söderström med 2 merbönder i ett K+T+T slutspel var hårt pressad av Jacob Harlin som spelade för matt. Adrian höll dock trots hård press ihop försvaret och gick segrande ur striden och därmed säkrade totalseger i deltävling 2 för juniorer. Viggo Bäckström spelade stabilt och förlorade inte ett enda parti i turneringen och placerade sig på en fin andra plats.

I knatteklassen så säkrade Erik Norman segern i knatteklassen efter en fin vinst mot Arib Sakhi, SK Örnen samtidigt som Edward Harlin föll mot Gustaf Forsberg, SK Rockaden Umeå.

Se resultatlista för tävlingen för respektive klass här: junior   knatte 

Extra roligt var att se att flera nya medlemmar i Smarta Boden och SS Luleå spela sin första tävling utanför klubben, bl.a. tävlingens klart yngste spelare Adrian Lerdin, född 2010!

Vi hoppas på att få se dem på många tävlingar framöver!

För totalställning i Norrlands Grand Prix efter 2 av 3 deltävlingar se här:  junior    knatte

Tävlingen besöktes även av SVT Nordnytt som rapporterade följande från tävlingen:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/barn-tavlar-i-schack-i-lulea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar