Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


söndag 12 februari 2017

Resultat länsserien rond 1 - Uppskjuten match Boden SK - Smarta Boden SS

Den uppskjutna matchen mellan Boden SK och Smarta Boden SS spelades den 8/2 och var en spännande match med följande matchförlopp.

Erik Norman öppnade på bord 3 väl mot Stig Asplund, som dock snart omsatte en lite fördel väl och successivt omvandla detta till en klar vinst och tog därmed ledningen för Boden SK med 1-0.

Viggo Bäckström kämpade väl på bord 2, men valde i ett kritiskt läge ej att återta en centrumbonde som Per därefter kunde säkra upp och som därefter gav ett avgörande fördel och tryck i partiet. Därmed hade Boden SK klara 2-0

På bord 1 spelades ett spännande och jämt parti mellan Anders Åström - Patrick Harlin.  Patrick hade en viss fördel i öppningen med bättre pjäsutveckling, dock jämnades detta helt ut efter avbyten bl.a. dambyten där Anders fick ett slutspel med avslägsen fribonde på c-linjen + springare mot Patricks löpare och bondemajoritet med 3 bönder mot 2 på kungsflygeln. Patrick valde att byta pjäserna och följde upp detta med ett felaktigt bondedrag som gav en direkt avgörande fördel för Anders och en ointaglig 3-0 ledning för Boden SK i matchen.

På bord 4 putsade dock Jacob Harlin till siffrorna för Smarta Boden efter en bra avslutning i en skarp slutställning. Peter öppnade partiet klart bättre och hade fördel, dock fick Jacob därefter bra aktivitet på sina pjäser och lyckades få en garderad fribonde på näst sista raden som skapade stora besvär för Peter samtidigt som hans kung var exponerad. Peter spelade på för att själv få ner en fribonde på g-linjen. Dock avgjordes partiet där bönderna byttes och Jacob fick ett fördelaktigt slutspel med torn + 1 bonde och stödjande kung mot löpare och 2 bönder.

Boden SK - Smarta Boden SS    1-3

Bordsresultaten var följande:

Bord 1: Anders Åström - Patrick Harlin 1-0
Bord 2: Per Vestin - Viggo Bäxkström   1-0
Bord 3: Stig Asplund - Erik Norman     1-0
Bord 4: Peter Lindberg - Jacob Harlin  0-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar