Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


söndag 25 november 2018

Resultat från rond 1 i Länsserien

Nu har rond1 spelats i årets länsserie. I mötet mellan Schack 64-SS Luleå så var det en tät och spännande match som slutligen slutade med resultatet 2.5-1.5 till Schack 64s favör.

Benjamin Wikberg tog inledningvis en viktig seger på bord 4 mot Viggo Bäckström, varefter SS Luleå var pressade till att utjämna. Detta skedde också efter att Erik Näckholm utjämnat efter en seger mot hemmalagets Jari Ikonen.

I kvarvarande partier så var det för SS Luleå far och son Harlin (Patrick och Jacob) som spelade på bord 1 mot P-O Rova och på bord 3 mot Vesa Ruokamo. Båda SS Luleå spelarna led av tidsnöd och Jacob hade en fin ställning, men kunde inte hålla ihop och förlorade till slut pjäs och partiet, varefter Schack 64 tog ledningen med 2-1.

På bord 1 övergick partiet i Patricks tidsnöd från en rätt lika ställning till en mycket skarp ställning där P-O Rova slutligen fick en klar fördel, samt även hade en inte helt enkelt att hitta matt i 8 enligt datorn.Efter något inexakt drag tillät Rova nedbyten till olikfärgade löparslutspel med merbonde som dock som ofta slutade i remi. Det räckte dock för att bärga segern till Schack64, som därmed vinner en viktig match i jakten på seger i årets Länsserie.  

Referat Schack64 – SS Luleå (av Patrick Harlin, SS Luleå)

Nedan var bordsresultaten för matchen.

Schack 64 - SS Luleå            2.5-1.5

Bord 1: P-O Rova,  - Patrick Harlin,   0.5-0.5
Bord 2: Jari Ikonen - Erik Näckholm     0-1
Bord 3: Vesa Ruokamo - Jacob Harlin   1-0
Bord 4: Benjamin Wikberg - Viggo Bäckström 1-0


I mötet Boden SK mot årets nykomlig Älvsbyn, så blev rutinerade Boden för starka och segrade med 3-1. Bordsresultat och ytterligare rapportering kommer inom kort från denna matchen.

Referat Boden – Älvsbyn (av Mikael Forsberg, Boden SK)

Efter en kort regelgenomgång startade matchen där Älvsbyn gjorde sin första match i länserienserien.

Anders vann ett tornslutspel mot Mats på bord 3, vilket innebar inledande 1-0 Boden.

På bord fyra tappade Lars en nyckelbonde i centrum och förlorade pjäs forcerat och sedan även kort efter partiet.

Vid ställning 2-0 hamnade Stig i bryderier mot Crister, då ett stark springare drag i centrum innebar material förlust för honom och sedan även förlust av partiet och med ställningen 2-1 i matchen.

I kvarvarande partiet mellan Tomas och Harry hade Boden spelaren offrat kvalitet för aktivitet i en trång slutställning, dock rann tiden ut för Harry, vilket innebar slutställningen 3-1 till Boden. Det var en match där alla hade en trevlig söndag och Stig hade ordnat med ett riktigt gott fika! 

Boden SK - Älvsbyn            3-1Nedan var bordsresultaten för matchen.

Bord 1: Stig Asplund - Christer Lindmark 0-1
Bord 2: Anders Åström - Mats Pettersson 1-0
Bord 3: Tomas Yttling - Harry Gyllander 1-0
Bord 4: Mikael Forsberg - Lars Olsson 1-0

Se tabellen för årets länsserie här:

http://norrbottenssf.blogspot.com/p/resultat-lansserien-20172018-resultat.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar