Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


tisdag 29 januari 2019

Spännande länsseriesammandrag rond 2 och delvis rond 3

I helgen spelades i Luleå hela rond 2 och halva rond 3 (då Schack 64 och Boden SK spelade båda sina matcher för rond 2 och 3).

På förmiddagen spelades den tidigarelagda rond 3 matchen Schack 64 - Boden SK som var en spännande drabbning som avgjordes på bord 3 där Jari Ikonen gjorde ett olyckligt bondedrag som avgjorde partiet och därmed matchen till Bodens fördel.

Rond 3 (lördag 26/1 f.m)

Schack 64 - Boden SK            1.5-2.5

Nedan var bordsresultaten för matchen.

Bord 1: Vesa Ruokamo - Anders Åström 0-1
Bord 2: Aleksandr Salykin - Per Vestin 1-0
Bord 3: Jari Ikonen - Anders Johansson 0-1
Bord 4: Per-Olov Rova - Peter Lindberg 0.5-0.5

Boden SK hade därmed ett bra läge inför mötet med SS Luleå på eftermiddagen och kunde vid oavgjort i matchen säkra segern i årets Länsserie.

Det började dock svettigt för Boden då Jacob Harlin på bord 4 vann material i matchen mot Peter Lindberg då han inte lyckades stoppa vits besvärliga framskjutna centrumbönder, och därmed tog ledningen i matchen för Luleå.

Vidare säkrade Gunnar Pousette den andra poängen för Luleålaget samtidigt som Anders Johansson reducerade för Boden SK till ställningen 2-1.

På kvarvarande bord 2 så såg Anders Åström som svart att tappa ett starkt grepp med flera pjäser i starkt läge mot vits kungsställning, dock missade Patrick i tidsnöden möjligheten att ta svarts dam och vinna partiet. I stället så blev Anders Åströms mer säkra kung avgörande i ett knepigt damslutspel med Torn mot Löpare+central fribonde. Därmed var ett oavgjort resultat fastställt och Boden SK kan därmed redan nu titulera sig årets Länsseriesegrare! Stort grattis till ett bra kämpande Boden!

Rond 2 (lördag 26/1 e.m)

SS Luleå - Boden SK            2-2

Nedan var bordsresultaten för matchen.

Bord 1: Gunnar Pousette - Per Vestin 1-0
Bord 2: Patrick Harlin - Anders Åström 0-1
Bord 3: Viggo Bäckström - Anders Johansson 0-1
Bord 4: Jacob Harlin - Peter Lindberg 1-0

Nykomlingen Älvsbyn kämpade väl men hade en tuff match mot Schack 64, som under helgen mönstrade ett riktigt starkt lag. Slutresultatet blev därmed också vinst för Schack 64 på samtliga bräden.

Älvsbyn - Schack 64            0-4

Nedan var bordsresultaten för matchen.

Bord 1: Christer Lindmark - Aleksandr Salykin 0-1
Bord 2: Hanaa Hayden - Per-Olov Rova 0-1
Bord 3: Harry Gyllander - Vesa Ruokamo 0-1
Bord 4: Ali Alfares - Jari Ikonen 0-1

Kvar i serien är nu bara mötet i Luleå 17/3 mellan Älvsbyn och SS Luleå där striden om bottenplaceringen avgörs. Kom gärna och titta på den rafflande avslutningen!

Se tabellen för årets länsserie här:

http://norrbottenssf.blogspot.com/p/resultat-lansserien-20172018-resultat.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar