Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


tisdag 2 april 2019

Furuparkskolan 4A och Mandaskolan vann distriktsfinalen i schack 4an 2019

Den 28 mars spelades årets distriktsfinal i schack4an i Luleå Energi Areana (B-hallen).



Tävlingen lockade ca: 150 st spelare och 9 st deltagande lag där 2 st lag kunde kvalificera sig till riksfinalen. 

Detta var en halvering av antalet deltagare i jämförelse med ifjol, dock har årets genomförande varit osäkert in i det sista där man tom från NSF initialt meddelat att det i år inte skulle bli nån tävling. Efter påstötning från intresserade skolor så genomfördes ändå glädjande en tävling med reducerade förberedelser och egna förberedelser av eleverna av lärarna.



Efter en spännande tävling så stod det klart att Furuparkskolan 4A stod som vinnare och att Mandaskolan blev 2:a. Därmed kvalificerade sig dessa båda skolor till årets riksfinal i ABB Arena i Västerås den 25 maj.

Vi håller tummarna för att laget lyckas få in pengar för genomförande av resan och kan representera Norrbotten och vi kan heja fram dem.

Se slutställningen för schack4an 2019 här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar