Schack i skolan

Vill ni starta schackverksamhet i skolan? I så fall finns det hjälp att få från Sveriges Schackförbund (SSF). Genom skolklubbsprojektet erbjuder SSF utbildning i schackinstruktion för skolans pedagoger och ni får allt material som behövs för att börja spela och träna schack. Allt detta är gratis när skolan bildar en skolschackklubb!


tisdag 2 april 2019

Norrbottniskt deltagande i Snabb SM för miniorer i Örebro 16 mars och Örebro JGP 17 mars

SM i snabbschack spelades i år i Örebro den 16 mars.

Från distriktet deltog Jacob Harlin och Edward Harlin från SS Luleå.

Edward fick en tuff start i första ronden då han mötte en av de starkare spelarna, Jung Hyun Seo (som slutade 5a i tävlingen). Jacob vann första partiet men förlorade sedan i rond 2 en viktig match för slutplaceringarna (mot Vidar Grahn som slutade 10:a i tävlingen).

Därefter lyckades varken Jacob eller Edward få spelet att stämma helt då man vann mot de svagare motståndarna, men förlorade då man stötte på jämnstarka eller starkare motståndare. 

I slutliga resultatlistan placerade de sig därmed på följande placeringar:

Jacob Harlin, 14:e plats
Edward Harlin, 25:e plats

I övrigt är värt att notera att duktige Adrian Söderström från Fagervik SK även i år missade segern med minsta möjliga marginal (ifjol förlorade han på lottning då övrig särskiljning var lika!) i form av en ynka kvalitetspoäng och blev en besviken 2:a i tävlingen.

Se fullständiga resultat här.

Dagen efter spelades även Örebro JGP deltävling 5 där både Jacob och Edward även medverkade vid. Båda spelarna verkade uppvärmda efter spelet dagen innan och presterade nu bättre mot tidigare motståndare och var i det svagare startfältet löpande inblandade i tätstriden med spel på Live-brädena.

Jacob hade inför näst sista ronden en klar ledning då han kunde säkra turneringssegern genom ett minst oavgjort resultat. Dessvärre så hamnade han i ömsesidig tidsnöd där han till slut förlorade på tid mot Linnea-Johansson Öman, Järfälla SS.

Det såg dock fortfarande bra ut inför sista ronden då en seger troligen skulle säkra vinsten i turneringen. Jacob vann snabbt efter en start insats och även Linnea vann sin match därmed var det särskiljningspoängen som skulle avgöra. Överraskande förlorade flertalet av Jacobs tidigare motståndare i sista ronden och Linnea gick om med en ynka kvalitetspoäng och vann.

Även Edward gjorde en stark insats och gjorde en bra match i skarp ställning i rond 7 mot toppspelaren Felix Muntean på bord 3 (som slutligen blev 3:a i tävlingen) där det länge såg ut att gå mot remi i ett slutspel med lika material och D+T+K+3b vardera där Edward dessvärre missade en schack och matt i 2 mot kungen. Edward slutade slutligen på 13:e plats i en tät resultatlista poängmässigt.

Se fullständiga resultaten här.

Se även live partier från rond 7 här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar